Espresso Martini & bananenballetjes met kaneelsuiker
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Prak in een kom de puree. Prak ook de banaan helemaal. Meng de banaanpuree met de eidooier, het bakmeel en 1 eetlepel suiker.
- Verhit de frituurolie tot 180 ºC. Doop de ijsbolletjestang eerst in de hete olie. Schep dan telkens een bolletje beslag en laat het in de hete olie glijden. Bak de bolletjes in 2-3 porties in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar. Meng intussen op een bord de rest van de suiker met de kaneel.
- Laat de bananenbolletjes uitlekken op keukenpapier en rol ze door de kaneelsuiker.
- Shake de cocktail per glas. Doe ¼ van de koffielikeur, wodka en espresso in de shaker. Voeg voor een zoetere cocktail 5 ml suiker- of amandelsiroop toe.
- Vul de shaker met ijs en schud goed. Schenk de espresso martini door het zeefje in het glas; de ijsblokjes blijven achter in de shaker. Garneer met 3 koffieboontjes. Schud zo nog 3 cocktails.
- Serveer de Espresso Martini met de krokante bananenballetjes.
- Vergeet de oliebollen dit jaar, deze luchtige bananenballetjes worden dé Oudejaars-hit. Rijzen is niet nodig, dus lekker snel klaar. Ze passen ook nog eens perfect bij de populairste espressococktail!
- Tip: Kaneel is ook een lekkere smaakmaker. Voeg aan het beslag voor de bananenballetjes een snuf kaneel toe. Of gebruik kaneelsiroop in de cocktail, in plaats van suiker- of amandelsiroop.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
- 16 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 69 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen